Höstlov på Kungliga slottet med fri entré för barn 

English flag
Finnish flag
Russian flag - link to information in Russian

Välkommen till Kungliga slottets dagliga höstlovsaktivitet 28 oktober till 5 november, med fri entré för barn. I slottets dunkla källarvalv, bakom den medeltida försvarsmuren, letar vi efter Gustav Vasas pengar! Vi presenterar även en favorit i repris, 'Prins- och prinsesskronor' – temakvällen för barn.

Höstlovsaktivitet i Museum Tre Kronor

28 oktober–5 november (även måndagen) kl. 10.00–16.00
Eskil var Gustav Vasas trogna tjänare och den som fick förtroendet att ta hand om Gustav Vasas privata pengar, som han placerade på kluriga ställen... nu behöver vi hjälp att hitta pengarna! Hittelön till alla barn som hjälper till! Passar åldern 5–10 år.

Uppdraget utförs på egen hand under slottets ordinarie öppettid. Slottet är under höstlovet även öppet måndagen den 30 oktober, med undantag för Skattkammaren.

Fri entré till höstlovsaktiviteten för barn i vuxens sällskap. Uppdraget finns även på finska, engelska och ryska. Entrébiljett löses i slottets entrékassor, se skiss nedan.

Kungliga slottet öppet måndag 30 oktober

Representationsvåningarna och Museum Tre Kronor med höstlovsaktiviteten är öppna även måndag den 30 oktober. Skattkammaren är stängd 30 oktober.

Temakväll för barn 1 november

Onsdagen den 1 november kl. 18.00–19.00
Efter att slottet stängt för dagen vandrar vi in i slottets dunkla valv. En vindlande trappa tar oss ned i källarvalven där monarkins viktigaste symboler förvaras – de dyrbara Riksregalierna! Här finns juvelprydda kronor för kungar och drottningar, men också mindre kronor för prinsar och prinsessor.
» Läs mer och förköp biljetter

Upptäck mer av slottet!

Slottet är öppet för egen rundvandring tisdag–söndag kl. 10.00–16.00. Här finns mycket spännande att upptäcka! I entréavgiften ingår även besök till de pampiga paradvåningarna och Skattkammaren med kungakronorna i dunkla slottsvalv. Missa inte högvaktsavlösningen och Slottsboden.

Skiss över slottets entréer. Illustration: Ingrid Jonsson-Gremo

1. Biljett & Information och Slottsboden
2. Representationsvåningarna, Västra valvet entré till temakvällarna
3. Högvaktsavlösning
4. Museum Tre Kronor och höstlovsaktivitet
6. Skattkammaren