Prins- och prinsesskronor – temakväll för barn 1 november

Nyfiken på... är en serie temakvällar för barn. När slottet stängt för dagen smyger vi in i dunkla slottssalar eller källarvalv. Under höstlovet 2017 ges en favorit i repris, den tidigare utsålda temakvällen 'Bland prins- och prinsesskronor'. Biljett förköps via länken nedan.

Favorit i repris!

​Den här temat har tidigare snabbt sålt slut. Begränsat antal platser, boka i tid!

FÖR BARN! NYFIKEN PÅ...

Prins- och prinsesskronor 

Höstlovet 1 november 2017
kl. 18.00, Kungliga slottet 
Museilärare Eric Bjurestam

En vindlande trappa tar oss ned i slottets källarvalv där monarkins viktigaste symboler förvaras – de dyrbara Riksregalierna! Här finns juvelprydda kronor för kungar och drottningar, men också mindre kronor för prinsar och prinsessor. I sagorna har prinsar och prinsessor kronor på huvudet men hur använder Prinsessan Estelle och Prins Nicolas sina kronor? Och hur mycket väger en kungakrona?

Passar åldrarna 6–12 år.

Biljetter

» Köp biljett

Eventuellt kvarvarande biljetter kan även köpas i entrékassorna på Kungliga slottet under ordinarie öppettid och strax innan föredragets början.

För barn på de kungliga besöksmålen

Upptäck årets program av temakvällar på Kungliga slottet och temavisningar på Hovstallet. Under skolloven (ej sommarlovet) erbjuder vi även barnaktiviteter under ordinarie öppettider, som annonseras på sidan Aktuellt.

» Program 2017
» Biljettsida för samtliga programpunkter

X
Västra valvet, Yttre borggården, entré till föredrag och temakvällar

Hitta till Kungliga slottet