Program 2020 – ny information

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring mindre evenemang kommer vårens programpunkter, till och med 31 maj, att skjutas fram till hösten. Information om nya datum kommer att delges här samt direkt till alla som har köpt biljett.

De som redan har köpt biljetter kommer att kontaktas.

Läs mer om ändringar av visningsverksamheten här.

Program 2020

Med Kungliga slottets årliga programserie fördjupar vi oss i vår historia och i vårt kungliga kulturarv. Programserien bjuder även in att ta del av Kungahusets roll och funktion idag.

Programmen äger rum på Kungliga slottet, onsdagar kl. 18.00 om inget annat anges. Biljetter och information om respektive programpunkt finns i meny Kalendarium länk till annan webbplatshär på webbplatsen. I Kalendarium kan du filtrera på respektive programkategori.

NYFIKEN PÅ…

Nyfiken på… är en programserie med exklusiva temakvällar. Hovets personal bjuder in mindre grupper till samtal och visningar i salar, rum och lokaler som sällan eller aldrig visas för allmänheten. Dessa brukar snabbt sälja slut, ett tips är att köpa direkt vid biljettsläppet.

FÖREDRAG

Kvällsföredrag med slottets experter som lärt och lättsamt berättar om spännande händelser, personer och föremål ur den kungliga historien. 2020 gästas föredragserien även av historiker My Hellsing, Dick Harrison och Christopher O’Regan.

KVÄLLSVISNINGAR

Efter ordinarie stängningstid fördjupar vi oss i historien på plats i miljöerna där den utspelat
sig. Stockholms blodbad, mordet på Gustav III och dagens representation är några exempel.

PARKVANDRINGAR

En nyhet för programåret är historiska vandringar i de kungliga parkerna. Våra parkexperter guidar oss under fem sommarkvällar på Drottningholm, Djurgårdsbrunn, Rosendal och i Hagaparken.

KONSERTER

Musiken har alltid varit närvarande i den kungliga historien och är en självklar del i dagens programverksamhet på de kungliga slotten. Tyngdpunkten ligger i den klassiska musiken men det finns även spännande inslag av andra genrer.

UTSTÄLLNINGAR 2020

ÖVERSIKT

Program på Gripsholms slott. Även på Gripsholm presenteras föredrag året om.
Vinter, vår och höst ges föredrag om Gripsholms historia som kan kombineras med lunch på Gripsholms värdshus, se Kalendarium.länk till annan webbplats

PROGRAM 2020

Information och webbiljett till programpunkterna hittar du i meny Kalendarium, där filtrering finns för de olika programkategorierna. Välj kategori Program2020 för samtliga programpunkter.

Programbiljetter kan även köpas i biljettkassan på Kungliga slottet under ordinarie öppettid.

SÅ HITTAR DU HIT
Mötesplats till respektive programpunkt anges på biljetten. De flesta programkategorier äger rum på Kungliga slottet.

TILLGÄNGLIGHET
Föredragen äger rum i en sal som är tillgänglig för rullstolsburna. Slottets många trappor och trösklar ger begränsad tillgänglighet till övriga programkategorier, mer information vid respektive programpunkt i Kalendarium.länk till annan webbplats

Kommande händelser

I sommar visas Alice Aycock konst på Kungliga Djurgården. Det blir hennes första utställning i Skandinavien, och består av sex monumental...

Läs mer

Utställningen "Se på mattorna – det är jag" är förlängd till och med den 4 oktober och öppen dagligen. Välkommen till Märta Måås-Fjetters...

Köp biljett

Estradören Mattias Enn gästar Gripsholm med en konsert inspirerad av svenska storheter som både finns i slottets porträttsamling och på v...

Läs mer