Kina slott världsarv Drottningholm

Kina slott med audioguide

Låt audioguiden göra din vandring i Kina slott till extra upplevelse. I guiden kan du lyssna till, eller läsa om, det exotiska lustslottets historia.

Audioguiden, som är kostnadsfri, berättar om rummen du passerar – om dess historia, inredningar och samlingar. Audioguiden finns på svenska, engelska och kinesiska, och ingår i entréavgiften.

Länk till audioguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ur audioguiden:
Om så fantastiska konstföremål kunde tillverkas i Kina, resonerade européerna, så måste landet sannerligen vara ett paradis.

En födelsedagspresent i tiden!

I Drottningholmsparkens utkant gömmer sig en verklig pärla – Kina slott. En födelsedagspresent 1753 till drottning Lovisa Ulrika från maken kung Adolf Fredrik.

Drottningen blev mer än förtjust. Vid den här tiden var allt kinesiskt högsta mode och de ostindiska handelskompanierna förde in mängder av te, kryddor, siden, porslin och exklusiva konstföremål till Europa. Kina framstod som ett exotiskt sagoland och Kina slott är fantasin om det kinesiska.

Kina slott besöker du på egen hand under ordinarie öppettid:

Toppbilden: Blå salongen på Kina slott. Foto: Kungligaslotten.se

Kina slott världsarv Drottningholm

Det lilla lustslottet i Drottningholms slottspark var en födelsedagspresent 1753 till drottning Lovisa Ulrika. Idag är Kina slott en del i världsarvet Drottningholm. Foto: Kungligaslotten.se

Kina slott världsarv Drottningholm

Kina slott besöker du på egen hand. Lyssna till audioguiden från din mobil. Klicka på bilden för att länkas vidare till audioguiden. Foto: Kungligaslotten.se

Kina slott världsarv Drottningholm

Gröna salongen på Kina slott, ett av femton slottsrum som beskrivs i audioguiden. Foto: Kungligaslotten.se

BESÖK KINA SLOTT

Läs om öppetdagar och tider här:

Kommande händelser

Drottningholms slott kan du upptäcka på egen hand i egen takt, men att att kombinera med en guidad visning ger besöket en extra upplevelse.

Biljetter

Drottningholms slott byggdes på uppdrag av en drottning och här har många kungligheter levt genom historien. På söndagar är en av de guid...

Biljetter

Följ med våra kunniga guider på en slottsvandring genom paradrummen på Kungliga slottet. Under vandringen levandegörs historien när samli...

Biljetter