Familjehelg på Hovstallet

Under sportlovshelgen öppnar vi upp Hovstallet för tipspromenad på innergården, sagoläsning i vagnhallen och servering i vårt stallkafé. Och så träffar vi hästarna i stallet förstås.

Lördag och söndag 23–24 februari välkomnar vi barnen till Hovstallet. På Hovstallet finns Kungens hästar och paradvagnar. Det finns också ett stallkafé.

Program familjehelgen

Stallet med hästarna, kaféet och innergården med tipspromenad är öppet kl. 13.00–16.00
Sagoläsning i övre vagnhallen kl. 15.00
Kl. 15 öppnar även selkammaren och nedre vagnhallen för fri rundvandring.

Alla barn som deltar i tipspromenad får en belöning som hämtas i kaféet.

Sportlovsprogrammet på Hovstallet kostar 60 kr i entré för barn från 7 år och medföljande vuxna. Fri entré för barn till och med 6 år. Biljetten köps i Hovstallets entré.

Extra temadag den 24 februari kl. 10.00

Upptäck Hovstallets temadagar för barn. Söndag förmiddag den 24 februari får vi lära oss hur man sköter Kungens hästar. Biljett till temadagen förköps här på webben, läs mer om temadagen.

Ordinarie guidade visningar på helger

På helger ges ordinarie guidade visningar för vuxna, kl. 13.00 på engelska och kl. 14.00 på svenska. Läs mer om de guidade turerna här.

Med anledning av hästvirus (EHV-1)

Just nu sprids en elak variant av ett herpesvirus som drabbar hästar. I veckan konstaterades att ännu ett stall i Stockholms län drabbats av hästsjukdomen som heter EHV-1, även kallat abortvirus.

Sjukdomen smittar mellan hästar, men även ryttare/besökare i stall kan föra med sig smittan till andra hästar. Viruset smittar inte människor.

Hovstallets hästar är friska och vi fortsätter att ha öppet för besökare. Däremot har vi vidtagit försiktighetsåtgärder med anledning av eventuell smittorisk:

  • Om du som besökare har vistats i något annat stall, så är det viktigt att du byter kläder och skor samt duschar innan du besöker Hovstallet. Då är någon eventuell smittspridning inte möjlig.
  • För att vidta ytterligare försiktighetsåtgärder får alla besökare till Hovstallet sprita händer samt kliva i desinficeringslösning, vid entrén.
  • Det är tillsvidare inte tillåtet att klappa hästarna eller vidröra boxinredningen.

Foto: Träffa Hovstallets hästar under sportlovshelgen, på bilden Galliano och Max. Foto: Kungligaslotten.se

Hovstallet

Visning, Aktivitet, Familj, För barn