Inställt: Musik i Gryt

Mäktiga toner spelas när Musik i Gryt intar rikssalen på Gripsholms slott och framför Schumanns och Dvořáks kvartetter och kvintetter för piano och stråke.

Obs!

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring mindre evenemang är våra programpunkter, till och med juni, inställda eller framflyttade.

Vissa programpunkter kommer att skjutas fram till hösten. Information om nya datum kommer att delges här samt direkt till alla som har köpt biljett.

De som köpt biljetter kontaktas.

Läs mer här!

Musik i Gryt bjuder på musik i rikssalen av Schubert, Schumann och Dvořák med världsstjärnorna Nicolas Dautricourt och Zlata Chochieva, samt en vandring bland porträtten med mustiga historier från tiden mellan Sveriges medeltid och dess stormaktstid under ledning av överste Einar Lyth och Musik i Gryts ordförande Peter Björkman.

Kammarmusik och salongsbesök

Konserten inleds med fyra av Frans Schuberts sånger i arrangemang av Franz Liszt, där vänner av Hans Alfredsons och Tage Danielssons revy Spader Madame kommer att känna igen åtminstone den sista. Därefter följer Robert Schumanns pianokvartett i Ess-dur op 47, som anses vara inspirerad av Franz Schuberts pianotrio i samma tonart.

I pausen serveras förfriskningar innan visning startar för alla intresserade. På temat Stormaktens födelse visas slottets unika porträtt från äldre Vasatid.

Till sist återvänder vi till rikssalen, och musikerna framför Anton Dvořáks pianokvintett nr 2 i A-dur op 81. Verket började som en omarbetning av hans tidigare pianokvintett (op 5), men växte till en ny komposition med Dvořáks typiska lyricism och folkmusikformer – andra satsen har beteckningen Dumka (en melankolisk slavisk balladform) och tredje satsen är märkt Furiant (en snabb, eldig böhmisk dans).

Medverkande:

Nicolas Dautricourt, violin
Dinara Mansurova, violin
Brusk Zanganeh, viola
Per Nyström, cello
Zlata Chochieva, piano

Biljetter

Biljetter till just denna konsert säljs från och med 2 mars på www.musikigryt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om tillgängligheten på Gripsholms slott

Musik på Gripsholm

Toppbilden: Gripsholms slott, foto Dick Norberg/Kungligaslotten.se

Musik i Gryt kammaramusik konsert Gripsholms slott

Världsstjärnorna Zlata Chochieva och Nicolas Dautricourt är några av kvällens etablerade musiker. Musik i Gryt bjuder denna kväll på kammarmusik och salongsbesök. Foto: Musikigryt.se