Höstlov på Gripsholm

Gripsholms slott slår upp portarna under höstlovet med visningar om väsen, bildjakter och egna upptäcktsfärder i vindlande gångar.

Under fyra dagar på höstlovet bjuder vi in barn i alla åldrar till borgen Gripsholm . Det blir visning utomhus på temat Vasaväsen och inne i slottet kan barnen på egen hand utföra bildjakterna Modesafari med Leo och Vasabarnen.

Vasaborgen med fängelsehålor, rustkammare, kanoner och ett uppstoppat lejon är en spännande miljö för hela familjen, och slottet är öppet för egen rundvandring.

Gripsholms slott är öppet kl. 11.30-16.00 perioden 29 oktober–1 november. Entrébiljett till slottet kan köpas via biljettlänken eller på plats i slottets entré.

Biljett till den guidade temavisningen utomhus kostar 20 kr och köps endast via webbplatsen, se nedan:

Temavisning Vasaväsen

Servering i Kronköket

I slottets Kronkök finns möjlighet att köpa korv, kaffe och varm äppeldryck under höstlovsdagarna. Butiken Slottsboden är öppen.

Ett tryggt besök

För att besöket ska upplevas tryggt har vi vidtagit åtgärder så att det går att hålla avstånd. Bland annat begränsas antalet besökare och biljetten gäller för ett besök under valt tidsintervall. Köp gärna din entrébiljett i förväg.

Toppbilden: foto Kate Gabor

Gripsholms slott höstlov

Vasaborgen med fängelsehålor, rustkammare, kanoner och ett uppstoppat lejon är en spännande miljö. Under höstlovsvecka 44 är Gripsholms slott öppet torsdag-söndag med extra aktiviteter för barn. Foto: Kate Gabor

Gripsholms slott höstlov

Detta höstlov går sker den guidade temavisningen för barn utomhus. Biljett till temavisningen förköps här via webben. Mötesplats på borggården vid kanonerna. Slottet är öppet för egen rundvandring och inomhus kan barnen utföra bildjakter på egen hand. Foto: Gomer Swahn.

Gripsholms slott höstlov bildjakt barnaktvitet

Följ med på modesafari med lejonet Leo på Gripsholms slott. Här hänger Sveriges kändisar i sina stiligaste utstyrslar. Med bildkartan, som hämtas i biljettkassorna, blir slottsvandringen en upptäcktsfärd.

Gripsholms slott

Visning, Aktivitet, Familj, För barn