Bakom kulisserna

Nyfiken på hur det ser ut "bakom kulisserna" på Kina slott? Denna temakväll öppnar vi dörrarna till de dolda delarna av lustslottet på Drottningholm, där tjänstefolket huserade.

Temakvällen är slutsåld.

Hur såg vardagen ut för de tjänstefolk som fanns vid sidan om det väldokumenterade kungliga livet?

Under visningen tas du med från de inredda salongerna på Kina slott till ett besök "downstairs" i slottets källare. Vi går också in under den separata byggnaden och matsalen Confidencen för att titta närmare på dess maskineri.

Museilärare Sanna Linderoth visar och berättar om tjänstefolkets vardag och även vad som sker bakom kulisserna idag i form av underhåll och vård.

Mötesplats: Vid Kina slottsentré.

Biljetter

Webbiljett via biljettlänken, som aktiveras 18 december kl. 10.00. Biljetter kan även köpas i Kungliga slottets biljettkassa under ordinarie öppettid från och med 18 december.

Programserien Nyfiken på... har begränsat deltagarantal, och brukar vara populära. Ett tips är att köpa biljetter direkt när de släpps den 18 december kl. 10.00.

Tillgänglighet

Trappor. Hiss och ramp saknas.

Program2020

Toppbilden: Köket på Kina slott, foto: Kungligaslotten.se

Under denna speciella temavisning får vi besöka Kina slotts intilliggande byggnad och matsal Confidencen, och se maskineriet i dess källare. Foto: Raphael Stecksén/Kungligaslotten.se

Museilärare Sanna Linderoth tar oss denna kväll "downstairs" och visar tjänstefolkets miljöer på Kina slott. Foto: Henrik Garlöv/Kungligaslotten.se