Programmet är inställt:
Påsk på Gripsholm

Påsken är barnens helg på Gripsholms slott och i år är temat Jorden runt på åtta rum. Ta med barn och barnbarn på en utflykt och upplev vasaborgen tillsammans och hör hur andra länder gjort avtryck i vår historia.

Obs!

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring evenemang är våra programpunkter och guidade visningar, till och med 31 maj, inställda.

Läs mer här!

På Gripsholms slott vandrar ni genom fyrahundra år av historia; både svensk och med anknytning till andra länder. Här finns rum från Vasakungarnas tid, Gustav III:s teater, kanoner, vindlande gångar, rustkammare, "Erik XIV:s fängelse" och lejonet Leo, som inte liknar något annat lejon i världen.

Familjevisning och bildjakt

Upptäck slottet på egen hand, gå slottets kluriga bildjakt, eller följ med på en spännande familjevisning på temat Jorden runt på åtta rum – berättelser från andra länder i svensk historia.
Familjevisningen hålls alla öppetdagar kl. 12.00, kl. 13.00 och 14.00. Den kostar 30 kr för vuxna, fri för barn och ungdomar under 18 år (entréavgift löses).

Pyssel och kaffeservering

I det historiska Kronköket kan ni pyssla och fika. Här serveras kaffe med kungliga kakor, bullar, kungliga karameller och kolor.
Kronköket håller öppet kl. 11.30 till 15.30.

Slottsboden

Slottets present- och souvenirbutik håller öppet kl. 12.00 till 15.00. Här hittar du produkter med anknytning till de Kungliga samlingarna.

Slottsparken och Hjorthagen

Vill ni göra en heldagsutflykt så lämpar sig slottsparken och Hjorthagen utmärkt för picknick, lek och promenad.

Gör en utflykt till Gripsholm i påsk. Foto: Dick Norberg/Kungligaslotten.se

Upptäck den spännande vasaborgen på egen hand eller följ med på familjevisningen. Foto: Kate Gabor/Kungligaslotten.se

Träffa Gripsholms virala kändis Leo. Han finns inne i slottet. Foto: Alexis Daflos/Kungligaslotten.se

Butiken Slottsboden är öppen under påskhelgen. Här hittar du bland annat en reproduktion av Gripsholms servisen. Originalen kan du se i en monter inne i slottet. Foto: Emily Dahl/Kungligaslotten.se