Kungen inledde klimatkonferens i Washington

Kungen på 3C i Washington D.C. Foto: Joel Lawson
Kungen på 3C i Washington DC. Foto: Joel Lawson
Kungen inledde fredagen den 10 november ett seminarium i Washington D.C. , där 46 ledande företag från hela världen uppmanade regeringarna att samverka för att utveckla ett globalt ramverk för att bekämpa klimatförändringen.

3C (Combat Climate Change)


Ledarna för företagen – baserade i Nordamerika, Europa, Asien och Afrika – presenterade ett uttalande i Washington, som uppmanade regeringar i hela världen att vidta en rad åtgärder mot klimatförändringen.  Företagen, från olika branscher – industri, energi, finans, försäkring, transport och media, samverkar i det globala företagsinitiativet 3C (Combat Climate Change).

Företagens rekommendationer till politikerna är:
Att precisera ett globalt mål för en högsta acceptabel temperaturökning och härleda globala utsläppsmål utifrån detta mål.

Att fastställa politik som möjliggör marknadsdrivna förändringar inklusive: Skapande av en stabil global marknad för utsläppshandel, Minimikrav för energi- och resurseffektivitet (med fokus på transport- och byggsektorerna), System av mål för skogsbruk och jordbruk, Stödprogram för tekniker med stor inverkan, som solceller, avskiljning och lagring av koldioxid, havsbaserade vindkraftsparker och etanolframställning ur biomassa.

Upptäck mer

Läs mer om

3Clänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(extern länk)

Läs

Kungens tal