Kronprinsessparet och Prins Carl Philip besökte Centrum för Näringslivshistoria

Torsdagen den 17 december besökte Kronprinsessparet och Prins Carl Philip Centrum för Näringslivshistoria i Bromma.

Besöket inleddes med att Kronprinsessparet och Prins Carl Philip fick en presentation av det svenska näringslivets historia; om perioder, företagande, entreprenörer och innovatörer samt aktuella forskningsprojekt av vd Alexander Husebye och docent Anders Houltz.

Därefter fick Kronprinsessparet och Prins Carl Philip en visning av de samlingar Centrum för Näringslivshistoria har, bland annat Selma Lagerlöfs originaltexter till Nils Holgerssons underbara resa. Arkivarie Jenny Stendahl, arkivarie Gustav Svensson och business consultant Eva Ersson Åbom berättade om samlingarna.

Centrum för Näringslivshistoria

Centrum för Näringslivshistoria är en ideell förening med uppdrag att bevara och berätta om näringslivets historia. Företag är medlemmar i föreningen.

Centrum för Näringslivshistoria har världens största näringslivshistoriska arkiv där de bevarar över 70.000 hyllmeter historiskt material - oräkneliga dokument, ritningar, designskisser, fotografier, filmer, förpackningar, tiotusentals föremål och reklamprodukter.

Centrum för Näringslivshistoria har sina rötter i Föreningen Stockholms Företagsminnen, grundat 1974, och ursprungstanken var att rädda företagsminnen i Stockholm från att förstöras. 2006 bytte Föreningen Stockholms Företagsminnen namn till Centrum för Näringslivshistoria.

Läs mer om Centrum för Näringslivshistorialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster