Drottningen inviger Lerins lärlingar

Onsdagen den 11 oktober var Drottningen i Karlstad för att inviga utställningen Lerins lärlingar på konsthallen Sandgrund Lars Lerin.

Konstnären Lars Lerin har under hösten haft en konstkurs på Karlstad kommuns dagliga verksamhet Ventilgatan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ett tjugotal personer med olika funktionsnedsättningar deltog i kursen där de framförallt fick måla, men även skulptera och fotografera.

Johanna Backman presenterar sitt verk. Foto: Kungahuset.se

Som avslutning på kursen visas deltagares verk i en utställning på konsthallen Sandgrund Lars Lerinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Under onsdagseftermiddagen invigdes utställningen Lerins lärlingar.

Drottningen höll tal och sa:

”Att uttrycka sig konstnärligt är att dela med sig av sitt innersta. Att låta andra ta del av ens drömmar och rädslor, av ens glädje och sorg. Det kräver mod. Och det modet har ni konstnärer som ställer ut här i dag.”

I utställningen. Foto: Kungahuset.se

Drottningen tillsammans med landshövding Kenneth Johansson, Lars Lerin och museiintendent Manoel Marques Lerin under vernissagen. Foto: Kungahuset.se